Prince Rogers Nelson: rauwe expressie

June 13, 2017

 

Dit rauwe portret van 30 x 40 cm. beeldt muziek-icoon Prince Rogers Nelson uit. De gelaagdheid van de verf wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door andere schilderingen die "er onder zitten", maar waar ik overheen heb geschilderd, met name omdat er op het moment van de inspiratie geen ander doek dan dit voorhanden was en deze vereeuwiging van de muzikant niet op zich kon laten wachten. Het oog voor de kijker rechts lijkt wat naïef aangezet. Dit is echter een bewuste keuze geweest, om de spanning in de blik te accentueren en om subtiel op de onderliggende aanwezigheid van een oogspier te attenderen.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts

August 31, 2018

July 23, 2018

Please reload

Follow Us

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black YouTube Icon

Contact

Naar boven

©2020 by Golsteynart