Bestierd

Roman (2015)

Het Nijmeegse studentenleven van de jaren '90 dient als decor voor deze surreële 

zoektocht naar liefde.

Roman Bestierd

"Het boek heeft een zeer opvallende cover: een mengeling van kleuren, als is het een schilderspalet, die een vaagheid creëren, … als je nauwkeuriger gaat kijken vind je echter herkenbare elementen terug in deze chaos. Joost is dus niet alleen woordkunstenaar, maar ook beeldend artiest want dit schilderij is van zijn hand."

Guido Goedgezelschap over Bestierd

Het luchtruim behoort de gevederden toe

 

2020
omslag%20LUCHTRUIM_RGB_PNG%20(2)_edited.

Het staal der vaagheid

2017
Het staal der vaagheid

April of het gevecht met de dageraad

2014
Dageraad

Deze drie dichtbundels en mijn roman Bestierd zijn verkrijgbaar bij een online boekhandel naar keuze
of
door invullen en verzenden van het contactformulier:

Het schrijver zijn is aangeboren. Je leert op school de regels van de taal en ook word je daar aangespoord om bijvoorbeeld een opstel te schrijven, of - later op de universiteit - leert men je hoe je te bekwamen in het schrijven van essays of andere tekstvormen, je taalbeheersing scherp je aan door veel te lezen en te leren over taal en literatuur en door de jaren heen heb je menig literair idool, maar wie schrijver is, beseft dat al voordat hij in opdracht van de juf officieel ook maar één woord op papier heeft gezet. Tenminste, zo zit het bij mij, als ik terugkijk tot mijn meest prille levensjaren.

In 1999 ging ik er (eindelijk) eens goed voor zitten om een roman te schrijven. Het tot stand brengen van zo'n eigen universum is een prachtige reis. Het werd een novelle, met de titel 'Omfloerst'. Een tot nu toe onuitgegeven verhaal over een priester die zich als zondaar beschouwt en die besluit om zichzelf de dopen in het helende water van de rivier de IJssel. Pas mijn derde roman heb ik "onder eigen beheer" via het platform Brave New Books uitgegeven: 'Bestierd' (in 2015). De vijfde, wellicht al publicabel, zou zo maar eens binnen nu en een half jaar kunnen verschijnen.

Het uitgeven van een dichtbundel is voor mij lichtvaardiger: in 2014 verscheen 'April of het gevecht met de dageraad', in 2017 'Het staal der vaagheid' en in 2020 'Het luchtruim behoort de gevederden toe'.

Wat essays betreft zijn mijn teksten voornamelijk te vinden op de website van 'Tzum'. Wie verder zoekt, zal ze aantreffen in de literaire tijdschriften 'Idélirium' en 'KwarTaal'. Beide zijn echter van ruim voor het digitale tijdperk, en het betreft hier dus papieren collectors-items.