Schilderen
Wat de schilderkunst betreft ben ik autodidact, zoals men dat noemt. Vanaf ongeveer 12-jarige leeftijd begon ik zelf actief te tekenen, vanaf mijn 15de hebben meerdere vrienden en kennissen mij gestaag gewezen op de ins en outs der schilderkunst, waardoor ik mij deze, nu ruim 30 jaar later aardig heb eigen gemaakt. 
Meestal schilder ik naar foto's het portret van een beroemd persoon, bijvoorbeeld een muzikant. Ook betreft het soms een John of Jane Doe, waarbij ik in principe wat meer vrijheid heb om mijn stijl verder te ontwikkelen, omdat de herkenbaarheid van de geportretteerde in dat geval minder voorop staat.
Tevens schilder ik in opdracht. Bijvoorbeeld voor iemand die een familielid op het doek vereeuwigd wil hebben, iemand die graag in mijn stijl een schilderij heeft van zijn tatoeage of iemand  die om een mooi abstract werk verlegen zit.
In 1997 zette ik mijn eerste penseelstreken op het doek. Een bekende, die destijds op de kunstacademie in Enschede zat, dumpte een aanhangwagen vol hout en schilderdoek in de voormalige koeienstal van mijn stiefvader.
 
Voor hem was het half afgedankt materiaal, maar voor mij een gelegenheid om er doeken mee op te spannen en mijn schildersloopbaan van start te laten gaan. Het begon wat Jackson Pollock-achtig, met vooral veel draken en paarden als terugkerende motieven.
 
Wijlen Hans Bosman heeft later een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van mijn portretkunst.

AANKOOP VAN EEN SCHILDERIJ? DIT IS MOGELIJK OP AANVRAAG  

© 2021 Joost Golsteyn

  • Twitter Metallic
  • s-facebook
  • LinkedIn Social Icon
Jeff Buckley

70 x 70